1973 & ABBA - 50 år

Fan asså, femtioår sedan detta mästerverk ljöd ut för första gång, och jag blev helt såld på världens bästa popgrupp, ABBA. Jag håller fast vid ABBA än, och till dödens dag! Melodidifestivalen 1973 och en höggravid Agnetha Fältskog. Men ABBA fick vänta till nästkommande år, 1974, då slog dom till med buller & bång världen runt. Mycket tack vare managern Stikkan Andersson finurliga upplägg och smarta lansering.

 

 

Radio & pluggdans låt á 1980

Till min älskade André

 

Du är allt för mej och jag älskar dej så mycket, precis som den du är!

OMD - Orchestral Manoeuvres in the Dark

Så många år sedan som jag hörde OMD på radion, och då det episka mästerverket Enola Gay, 1980. Därefter har dom följt med mej i musikryggsäcken! Dresden är så jävla skön med sin ljuva ljudmatta.

Vad som varit & nu är

 

Skithus prat

Komedi

Virriga kärring finns fan inte, men finns säkert ett och annat stolpskott i verkligheten också, Hyacinth i serien skenet bedrar. Den är i mitt tycke kultförklarad, många poänger & garv. Serien dök upp i början på 1990 talet i svt, än idag går den i repris på streamingtjänster. Att vara något man inte är, utan hållas med manér som man ändå inte kan leva upp till. Bättre ett original, än en blek kopia. Men som nämnts jävligt bra & sevärd. Garva det behöver vi alla, även den mest bittra själ!

 

Människor

En jävla så episk låt och inte minst platta, La Luna & Människor. Lite till eftertanke! Ett är säkert, det är att jag har ett brett och bra musiköra. Vilket är ett måste inte minst som discjockey, ett intresse som började jävla tidigt som gossebarn.

 

Bokslut

Under senare delen av 2022 och fram tills för en tid sedan, blev jag utsatt och anmäld för att bl a vara en person som hålls med dåligt uppförande mot andra. Det visar sej, att det var helt oberoende av varandra, människor, som plötsligen ser mej som obehaglig, skrämmande, otrevlig. Ja allt som dom kunde tänka sej. Man blandar även in mitt mående som en orsak. Men det finns inget underlag för detta. Det enda är deras onda käftar. För att något förövrigt ska ha hänt, har jag fått till mej, att det ska in en skriftlig anmälan. Annars kan man inte göra någon utredning i sakfrågan. Men när människor samstämigt lämnar snarlika uppgifter, muntligen. Då finns det en hög trovärdighet. Det utan att ens skriftligen inkommit med hållbara fakta. Att sedan muntras upp till lägga locket på, och gå vidare när alla andra fått säga sitt. Det är uppenbart och legitimt. Mina ord håller inte för att min person ska få vara fredad från rent skitsnack. Att folk inte har rent mjöl i påsen, det är tydligt. Men, jag vet att jag mycket väl räcker till, som den person jag är och alltid har varit. Att folk som lider avund, och i mångt mindrevärdeskomplex. Ja, det får dessa människor arbeta med, helt själva, eller kanske ta hjälp utifrån. Att folk sedan får stöd, uppbackning av högre instans i detta. Det visar även det på hur teatraliskt det hela varit från början till slut. Folk hugger en i ryggen, för att sedan prisa och höja dej som person. Det tyder på nyckfullhet och omognad. En sak har jag lärt mej, och det är att den som först lämnar rummet, det är den som det pratas skit om, och när den förste kommer tillbaka, och nästa lämnar, då är det den som det snackas skit om. Så håller det på! Att avslutningsvis folk själva hålls med en snäsig, vresig attityd och inte orkar med tillvaron det är helt okej.

För denna gång, ämnar jag nu göra ett personligt avslut i all jävla skit som varit, och jag hoppas så jävla mycket på att folk bara låter mej få vara ifred. Är det så jävla för mycket begärt. Se till hur ni själva är och interagerar med andra, utifrån er egen hälsostatus. För det är så enkelt som att livet inte kretsar kring er eller era torftiga liv som ni ändå tycks ha. När modet att söndra andras finns, för att hamna på er nivå.

Fortsättningsvis lägger jag vikten på lite ljusare, finare saker som kärlek och trivsamheter. Så kan folk gå och våndas över sitt eget liv.

 

 

Vårkänslorna

En månad har gått i känslorus så fint i tvåsamhet, André.