Har du en förmåga att låta dej Kränkas?

Då kan du hämta denna blankett för att fylla i ... Och sedan stoppa upp den i stolgången!

Ty jag ansvarar inte för hur du reagerar över det som du läst eller sett i Bloggen.

Sverige

2021-07-14

Genom årtionden har vi svenskar fått lära oss, hur fult vårt eget land är. Hur töntigt det är på alla vis! Detta för att ge andra länder och kulturer legitimitet som super-exotiskt.
Indoktrineringen blev jag själv satt i under 70-talets skola. Hade lärare som var socialdemokrater, och hade man en annan åsikt än dessa. Då blev du ansedd som motståndare till det fullkomliga folkhemmet, och som rådande allena. Var man dessutom av egen företagande, då tillhörde man skattesmitar gänget.
Men att samma goda stöpta ur socialdemokratin, kunde jobba svart, tjäna svarta pengar i sitt hyckleri. Det fick aldrig & får inte ifrågasättas. Vet socialdemokrater som då var verksamma i byggbranschen, och att ha ett jobb vid sidan om var för dom självklart. Att lura staten på kosing, det var något fint för dessa.
Tycker det är dags att folk får stå på egna ben, och hållas med egenförsörjning i största möjligaste mån. Socialförsäkring i all är, men den är något som nyttjas allt mer av icke behövande. Den som tänkt att vara en livlina en kort tid. Är nu en permanent lösning för allt för många. Ett system som äter upp ett lands tillgångar, är inte optimalt. Många är det som är fullt arbetsföra. Men som lyckas snylta åt sej av detta system. Att andra människor sätts under lupp, tvingas vända ut & in på sej själv, misskrediteras av staten. Ändå hamnar utanför det socialförsäkringssytem, som tänkt att vara ett stöd. Dessa människor får på nåder efter noga luppande, kanske någon form av denna kaka. Men att vara satt under luppen kvarstår. Det medans andra glider fritt som en räkmacka, utan motprestationer. Behovspröva all form av bidrag!
Det du kan göra för Sverige, det kanske Sverige kan göra för dej. Men motprestationer ska gälla alla i detta land.
Tillbaka till början, Sverige är ett fint land, exotiskt. Vi svenskar är inte avikande, tillbakadragna. Vi är ett bra folk, men som kuvats under många år under Socialdemokratins ok.