Har du en förmåga att låta dej Kränkas?

Då kan du hämta denna blankett för att fylla i ... Och sedan stoppa upp den i stolgången!

Ty jag ansvarar inte för hur du reagerar över det som du läst eller sett i Bloggen.

Höga hästar

2021-11-21

Numera ses politiken som ett yrke som alla andra, men det utkrävs ingen utbildning. Men en långt överskridande lön & förmåner som inga andra har i samhället. Inte ens krav om sej att stå till arbetsmarknadens förfogande med allt vad det innebär. Det sägs att en avdankad politiker inte har en chans på arbetsmarknaden. Denna får väl nöja sej med rådnade löneklimat på en hamburgekedja, eller ett simpelt städjobb. Konstigare än så vore det väl inte. Eller har denna yrkesgrupp satt sej på sin höga häst, och tycker sej vara mer än andra.
 
 
 
"Politikerna har svävat i väg i det blå och bildat en klass med särskilda privilegier. Om Stefan Löfven hade jobbat kvar som svetsare hade han fått ca 24 000 kr i a-kassa om han förlorat jobbet. Den fackliga och politiska karriären i Socialdemokraterna har lönat sig. Nu trillar hela lönen på 180 000 kronor in på kontot efter att han avgått. Ingen a-kassenivå här inte.
Inkomstgarantin är bara toppen av ett isberg. Genom decennier av cigarr- och konjakdoftande uppgörelser har politikerna avskiljt sig från folket. När Olof Palme (S) var statsminister 1983 hade han ett arvode på 18 040 kronor i månaden. Det motsvarar drygt 44 000 kronor i dagens penningvärde. Statsminister Löfven lyfter fyra gånger mer än vad Palme gjorde."